КАТРАПС БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА СРЕЩУ РАК

Мисия

     Мисията на екипа КАТРАПС е с безвредни средства да рестартира имунната система на човешкия организъм до състоянието му преди развитие на тумора. 

     Катрапс е биологичен продукт, които използва за основа известната повече от 100 години БЦЖ ваксина, която е приготвена по специален начин (жива ваксина + убита ваксина + филтрат). При този специфичен и уникален начин на приготвяне се избягва развитието на имунитет против туберкулоза, а се стимулира противотуморния имунитет. 

История на Катрапс

     ИМУНОТЕРАПИЯТА е най-новият и най-съвременен метод за лечение на ракови заболявания. Историята на имунната терапия и профилактика всъщност датира още от 17 век, а историята на ваксината БЦЖ навърши юбилейните 100 години през 2021 година. 

Няма друга такава ваксина в света, която се е прилагала повече от 100 години без да бъде модифицирана, като запазва ефективността и безвредността си толкова години след откриването й от френските учени А. Калмет и К. Герен от Институт ПастьорПариж, през 1921 година 

Няколко години след откриването на БЦЖ ваксината е доказан и нейния имуностимулиращ ефект и дълги години тази ваксина се използва в медицината катоусилвателна имунитета под името адюувант на Фройнд 

Точно този стимулиращ имунитета ефект е и в основата на откритието на Проф. Спартак Хаджиев лекарство против рак, удостоено с няколко авторски свидетелства за изобретение (патенти) от 1961 до 2012 г. 

     За първи път в света Проф. Спартак Хаджиев прилага БЦЖ ваксина при болни от рак на белия дроб и в продължение на много години, заедно с дъщеря си Проф. Нася Хаджиева и внука си Доц. Михаил Петров разработват и усъвършенстват този препарат под различни имена Ф70, НD88, Н96 и т.н. за лечение на всички видове солидни тумори при хора. 

     БЦЖ

 Ваксината всъщност стимулира имунната система в нейната основна функция да разпознава и унищожавачужди клеткичрез взаимодействие между различните видове Т-лимфоцити (Т-килъри, Т- хелпъри и Т-паметни клетки). 

     Последните доказателства за имуностимулиращия ефект на БЦЖ ваксината беше доказан при пандемията от КОВИД-19 (2020 – 2022 г.) когато беше установено, че имунизираните с БЦЖ хора в целия свят, боледуват в пъти по-малко и по-леко от КОВИД-19. Така, много преди антиковид ваксините да се появят, голяма част от медицински работници бяха имунизирани с БЦЖ за засилване на клетъчния имунитет, който да ги предпази от заболяването. 

     „Ако светът открие лекарство против рака, това ще бъде събитие, излизащо извън мащабите на новинасъобщават медиите, когато Европейското патентно ведомство  и Патентното ведомство на Република България обявява имената на учените откриватели и изобретатели за 2012 г.  ЗаИзобретател на годината“ в категорияХимия и биотехнологииса наградени Проф. Спартак Хаджиев, Проф. Нася Хаджиева, Дора Хаджиева, Зоя Рачковска и Доц. Михаил Петров. Три поколения от  семейството на  Проф. Спартак Хаджиев са създатели на препарата за лечение на тумори „КАТРАПС“. 

Екип

София

Проф. Нася Хаджиева

Родена в Пловдив. Завършила Медицински университет Пловдив и редовна аспирантура по вирусология В НЦЗПБ София. 

Придобива специалност по микробиология и вирусология, специализации по антибиотици, резистентност и ВБИ, имунология. Работи повече от 30 години като завеждащ лаборатория по микробиология и вирусология в  болница „Царица Йоана – ИСУЛ“,  в болницата по детски болести- СБАЛДБ, София.  

Проф. Нася Хаджиева  има над 100 научни публикации. Няколко признати рационализации, изобретения и патенти!

Доц. Михаил Петров

Роден в Пловдив.  Завършил Медицинския Университет в София и Редовна докторантура по Микробиология в НЦЗПБ – София.

Придобива специалност „Микробиология“, както и такава по „Здравен мениджмънт“. Защитава успешно дисертационен труд на тема антибиотици и по-късно получава научно звание „Доцент“.  

Работи  като Доцент в Катедрата по Микробиология и Имунология при МУ– Пловдив.

Има повече от 40 научни публикации в български и чуждестранни издания. 

Д-р Елица Димитрова

Специалност: Клинична лаборатория 

Дълги години работила в УМБАЛ „Св. Анна“ и МЦ „Св. Пантелеймон“ в София.

В момента работи като лекар консултант в кабинет „Проф. Спартак Хаджиев“ в София. 

Консултант Кристина-Йоана Петрова

Специалност: парамедик 

Преминала стаж в Центъра за Спешна Медицинска помощ в София.

В момента работи като парамедик и консултант в кабинет „Проф. Спартак Хаджиев“ в София. 

Пловдив

Управител Дора Хаджиева

Специалност: Математик.

Завършила математика в СУ „Св. Климент Охридски“, работи в първия кабинет Катрапс, като асистент на Проф. Спартак Хаджиев в МУ- Пловдив.  В момента ръковoди кабинета Катрапс в Пловдив. 

Д-р Катерина Клюс

Специалност: Трудова медицина 

Работи в СТМ „ЕСТИЕМ“ ООД и като лекар консултант в кабинет „Спартак Хаджиев“ – Пловдив. 

Мед. сестра Силвия Симитчиева

Завършила Медицински колеж и магистърска степен „Управление на здравните грижи“ 

Работи в УМБАЛ „Пловдив“ като старша мед. сестра и като медицинска сестра в кабинет „Спартак Хаджиев“ – Пловдив. 

Варна

Д-р Николай Колев

Специалност: Акушер- гинеколог 

Работи в МБАЛ “Св. Анна” – Варна. 

Лекар консултант в кабинет „Спартак Хаджиев“ в гр. Варна. 

Мед. сестра Йолина Йолова

Работи дълги години като старша мед. сестра в отделение по гастроентерология на УМБАЛ “Св. Марина” – Варна. 

В момента работи в отделението по изгаряния към ВМА – Варна и  като мед. сестра в кабинет „Проф. Спартак Хаджиев“ във Варна. 

Mед. сестра Нели Стоянова

Специалност: мед. сестра

Работи дълги години в УНГ клиниката на УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, в момета работи като мед. сестра в ДГ “Люляче” и като мед. сестра в кабинет „Проф. Спартак Хаджиев“ във Варна.

Консултант Яна Георгиева

Специалност: психолог

Основател и дългогодишен ръководител на различни пациентски национални организации обединяващи онкологично болни хора и техните семейства като БАО, ЖОС, СЖОЗТС и др. 

Основател и управител на кабинет “Проф. Спартак Хаджиев” във Варна в течение на повече от 20 години.

Основател: Проф. д-р Спартак Тодоров Хаджиев (1924 – 2005 г.)

стр. след корицата

Ръководител на Катедрата по Микробиология и Имунология при Медицински Университет- „И. П. Павлов“ – Пловдив от 1979 г. до 1999 г.  

    Проф. Спартак  Тодоров Хаджиев,  благородник по душа и рицар по сърце, е един от незабравимите създатели на Катедрата по Микробиология в Пловдивския медицински университет. Завършва медицина с пълн отличие и златен медал от първия випуск (cursus magnus) на Университета през 1950 г. Неговият енциклопедизъм, мощен ум, широки интереси и отлични познания още в първите години правят впечатление на неговите преподаватели и поради това след завършването си е поканен за асистент от ръководителите на три различни катедри. Избира Микробиологията заради широката биологична същност на тази наука и най-вече заради проблемите на имунитета, които в тези години, а и досега, са изключително важни. Но и много неясни и все още неразгадани.  

      Тайните винаги са привличали рицарите на духа!  Прочети повече!

bg_BGBulgarian